Wat zijn de voordelen van een kurkvloer?

30 – 07 – 2020 Kurkvloeren, ze worden steeds populairder. Ook komen er steeds meer soorten op de markt. En dit is niet zonder reden. Een kurkvloer heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Graag nemen we even een paar voordelen van een kurkvloer met je door. 

Duurzame kurkvloer

In een tijd waarbij we steeds meer de nadelen gaan ondervinden door het opwarmen van onze aarde, is het belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid! En laat kurk nu juist een product zijn wat ontzettend duurzaam is. Kurk wordt namelijk geoogst van ‘de kurkeik’, een boom die voornamelijk in Portugal groeit. Dit omdat het mediterrane klimaat in Portugal perfect is voor deze boom.

De kurk wordt geproduceerd uit de schors van de kurkeik. Deze wordt voorzichtig van de boom gehaald, zodat de boom niet beschadigd. Na het verwijderen van de kurkschors, is de boom weer ‘kaal’. Doordat de boom geen schors meer heeft, kan de kurkeik wel 3 tot 5 keer zoveel CO² opnemen dan een kurkeik met schors. Hierdoor helpt het oogsten van de schors mee aan de CO²-reductie in onze atmosfeer.

Wanneer de schors is verwijdert groeit deze binnen 9 tot 12 jaar weer volledig terug. En dan start het proces weer helemaal opnieuw. Dit kan wel tot 16 keer herhaald worden! Doordat er geen bomen worden gekapt, en het niet een uitputtend product is, is een kurkvloer ontzettend duurzaam.

Kurk oogsten

Comfortabel, zacht & lekker warm

Kurk is een flexibel product! Hierdoor veert het gemakkelijk in maar ook gemakkelijk terug. Een kurkvloer is daardoor zeer comfortabel om op te lopen. Bij iedere stap veert de vloer een beetje in, zonder dat je dit al te veel merkt, en hierdoor hoeft je voet minder klappen op te vangen. Dit is lekker lopen, en goed voor de voet!

Kurk is van nature een warm product. Warme kleuren en dicht materiaal zorgen voor een warm effect aan de voeten. Dit betekent lekker zonder sokken ‘s ochtends naar beneden!

Geen PVC!

PVC-vloeren worden de laatste tijd veel aangeboden. Dit omdat het vaak een relatief goedkope oplossing is, en het er zeker mooi uit kan zien! Helaas komen er steeds meer PVC vloeren op de markt waarvan de veiligheid niet meer wordt gegarandeerd. Sommige PVC vloeren bevatten hormoonverwekkers (weekmakers) en andere kankerverwekkende stoffen. Hier wordt momenteel nog onderzoek naar gedaan.

In onze kurkvloeren zit absoluut GEEN pvc verwerkt. PVC gaat namelijk niet samen met het mooie natuurlijke materiaal kurk, en wij vinden het belangrijk om 100% verantwoorde materialen te leveren. Voor onze klanten, voor ons maar ook voor het milieu!

Isolerend

Wat vrij weinig mensen weten, is dat kurk van nature eigenlijk een ontzettend goed isolatiemateriaal is! Het wordt steeds vaker gebruikt voor duurzame isolatie oplossingen. Hierdoor is een vloer van kurk gelijk ook een goede extra isolatielaag in huis!

Een vloer van kurk houdt in de winter warmte langer vast, en in de zomer juist de koelte. Hierdoor hoeft er in veel gevallen geen isolerende ondervloer gebruikt te worden. De vloer zelf isoleert bijna altijd meer dan genoeg.

Veel mogelijkheden en gemakkelijk zelf te leggen

In de loop van de jaren zijn er veel verschillende soorten kurkvloeren op de markt gekomen. Hierdoor is zijn er veel mogelijkheden om jouw vloer in kurk om te toveren! Heuse kurkvloeren met een betonafwerking tot kurktegels die gemakkelijk te leggen zijn, het aanbod is hartstikke groot.

Tevens is een kurkvloer gemakkelijk zelf te leggen. De tegels zijn gemakkelijk te plakken aan de ondergrond en de kerkplanken klik je handig in elkaar!

Kurkvloer montage

Wil je meer weten over onze kurkvloeren, of een passende offerte?

Op de rest van onze webshop staat nog meer informatie over onze kurkvloeren. Wil je liever iemand spreken? Bel ons dan op: 0320-72 40 48 of kom gezellig langs! We praten graag met je over onze geweldige kurkvloeren en/of maken een passende vrijblijvende offerte.