Voordelen van een kurkwand

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, een heuse kurkwand! Maar waarom is zo’n kurkwand nou zo interessant voor in huis? Het mag er dan wel leuk uit zien, maar heeft het verder nog toegevoegde waarde? Op deze pagina vertellen we je waarom het nou zo leuk is om kurk op de muur te hebben.

Kurk is hartstikke duurzaam

Kurk is een ontzettend duurzaam materiaal. Het wordt namelijk gemaakt van de schors van de kurkeik. Deze schors wordt om de 9 á 12 jaar van de kurkeik verwijdert, zonder de boom te beschadigen. Als de schors is verwijdert kan de boom wel tot 3x zoveel CO2 opnemen als met schors. Hierdoor draagt kurk bij aan het absorberen van CO2 in onze atmosfeer.

Hierna groeit de schors binnen 9 á 12 jaar weer volledig terug en kan de boom opnieuw geoogst worden. Door deze manier van oogsten wordt er voor kurk geen enkele boom gekapt. Ook is kurk van nature een sterk product, waardoor een kurkwand lang meegaat.

Isolerende kurkmuur

Kurk staat bekend om zijn isolerende eigenschappen. Denk aan geluidsisolatie, maar ook op thermische isolatie scoort kurk erg goed. Een kurkwand houdt dus langer warmte en kou vast in huis, en zorgt er ook voor dat geluid langer.

Ook voor de akoestiek in de woning is kurk een erg handig product, het verminderd het galmende effect in grote ruimtes. Om deze reden worden er ook vaak kurkwanden geplaatst in grote stationshallen.

Kurkwanden in alle soorten en maten!

Kurk is een ontzettend veelzijdig product. Doordat je zoveel met kurk kan doen zijn de mogelijkheden voor een kurkwand ook eindeloos. Denk aan allemaal verschillende kleuren, maar ook aan de verschillende vormen waarin kurk in samengeperst kan worden.

Van 3D kurktegels tot heuse prikwanden, Kurk & Co heeft een enorm assortiment! Kom langs in onze showroom of vraag een sample aan. Zo ontdek je vanzelf alle mooie voordelen van kurk!