De wondere wereld van kurk

Kurk is de bast van de kurk eik en mag om de 9 jaar handmatig van de boom worden gehaald. De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol, niet te warm of koud en niet te vochtig of droog. Kurkbomen mogen niet worden gekapt. Groot gedeelte van de bast wordt gebruikt voor wijn kurken en de rest wordt gegranuleerd in kleine korrels.

Wil je meer weten? Maak met ons via een mail, whatsapp of telefonisch een afspraak in onze showroom in Lelystad.

Kurk is een natuurproduct en neemt CO2 juist op.

NEGATIVE CARBON FOOTPRINT

De kurkindustrie is milieuvriendelijk. Kurk is volledig recyclebaar. 

LET OP : 100 % RECYCLEBAAR.

Kurk wordt gemaakt van de schors van een kurkeik. Deze schors wordt van de boom gehaald waarna de boom kaal is. De schors groeit dan binnen 8 tot 10 jaar terug en dan kan deze weer van de boom gehaald worden. Bij dit proces wordt de kurkeik op geen enkele manier beschadigd. Dit proces kan tot wel twintig keer herhaald worden!

Voordelen van Kurk
Untitled 4

CO2 reducerend

Wanneer de schors van kurkeik wordt gehaald, groeit deze binnen 8 tot 10 jaar volledig weer terug. De kurkeik kan meer CO2 opnemen zonder schors dan met schors. Dit betekent dat we met het oogsten van kurk ervoor zorgen dat er net een beetje meer CO2 uit de lucht wordt gefilterd.

Lucht- en gasdicht

Het materiaal kurk is gas- en vochtdicht. Dit maakt het ideaal voor afdichtingen, flessluitingen, vloeren en wanden. Doordat het gasdicht is, wordt kurk erg veel gebruikt in isolatie toepassingen. Ook zien we kurk veel terug in het afdichten van gaten tegen vocht en lucht.

Zacht en dempend

Kurk is door zijn samenstelling een zacht materiaal. Het veert een beetje in waardoor het erg comfortabel is voor vloeren. Tevens dempt kurk erg goed en is het hierdoor handig als geluidsisolatie. Voor mensen met pijnlijke gewrichten is het ideaal als vloer!

Laten we de wereld helpen.

Door een natuurlijk product zoals kurk in huis te nemen in de plaats van hout of kunststof, kunnen we de wereld en het klimaat een handje helpen. Minder chemische stoffen meer in de lucht en minder boskap. We hebben maar één aarde en daar moeten we ontzettend zuinig op zijn.

Door goed na te denken over onze materialen kunnen we wat voor de wereld betekenen. Doordat kurk interessante eigenschappen heeft en erg duurzaam is, kan kurk voor vele toepassingen erg interessant zijn. Help de wereld met kurk!

Lijkt op hout maar is kurk
Schors van de kurkeik