Je ziet ze veel op onze site voorkomen, kurk op rol. Maar wat kan je nou met zo’n kurk op rol? Aangezien de mogelijkheden (bijna) oneindig zijn met een kurk op rol, hebben we een top 5 aan mogelijkheden opgesteld. Weet je niet of een kurk op rol geschikt is voor jouw plan? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee!

1. Prikwand

Met een kurk op rol creëer je gemakkelijk en snel je eigen prikwand. Rol één strook aan de muur, horizontaal of verticaal, of bekleed je hele muur met de kurkrollen. De mogelijkheden van een prikwand zijn oneindig. Let er wel op dat je minimaal 6 mm dik neemt, anders is de kurk te dun om in te prikken. Het meeste ideale hiervoor is onze prikbord op rol. Dit product heeft exact de dikte om lekker in te prikken!

2. Kurk op rol als ondervloer

Hoe fijn is het om een extra isolatielaag onder de vloer te hebben. Loopgeluid wordt vermindert, maar ook warmte in de winter en kou in de zomer blijft langer hangen. Voor ondervloer is de dikte 2 tot 3 mm kurk op rol aan te raden. Dit omdat de vloer anders te veerkrachtig wordt. De rollen zijn gemakkelijk uit te rollen over de betonvloer en zijn eenvoudig bij te snijden in het desgewenst formaat!

3. Muur- of plafondisolatie

Omdat kurk erg goed thermisch isoleert wordt kurk op rol ook vaak als muur- of plafondisolatie gebruikt. Dit omdat ze erg gemakkelijk te rollen zijn tegen een oppervlak, en met de juiste kurklijm stevig blijven zitten. Doordat kurkrollen stevig zijn samengeperst houden ze de temperatuur in huis langer vast. Erg handig tijdens een koude winter of een warme zomer!