Waarom een kurkvloer?

Een kurkvloer geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan uw huis. Maar naast een mooie uitstraling heeft een kurkvloer ook andere voordelen.

1-plaatsing

 

Met een kurkvloer helpt u het milieu

Doordat kurk een hartstikke duurzaam materiaal is, is het kopen van een kurkvloer goed voor het milieu. Doordat de kurk wat voor de kurkvloer wordt gebruikt van de boom is gehaald, wordt de levensduur van de kurkeik met wel met 2x verlengt! Hierdoor kan een kurkeik wel tot 2x meer CO2 in zijn leven opnemen. U helpt dus niet alleen het huis aan meer comfort en warmte, maar ondertussen ook de kurkeik met het opnemen van meer CO2!

 

Isolerend

Kurk is door zijn dichte eigenschappen een isolerend materiaal. Dit betekent dat uw kurkvloer tegelijkertijd ook een isolerende werking heeft. Uw kurkvloer helpt om in de winter warmte en in de zomermaanden kou vast te houden. Naast dat het mooie vloer is, helpt kurk ook om het huis weer een stukje extra te isoleren!

 

Geluiddempend

Kurk is een zacht materiaal. Dit betekent dat het schokken en geluid beter absorbeert dan ander vloermateriaal. Wanneer er iemand loopt op de kurkvloer, genereert dit minder geluid dan doorgaans andere vloerentypes. Kurk vloer is dus ideaal wanneer de vloer zo min mogelijk geluid mag maken, bijvoorbeeld in een appartementencomplex. Zo hebben de onderburen er net wat minder last van wanneer u op de vloer loopt.

 

Lekker voor de voetjes, en goed voor de gewrichten!

Doordat Kurk een zacht materiaal is komt er minder druk op zowel de heupen als de knieën te staan. Dit is erg fijn voor mensen die last hebben van de gewrichten in het onderlichaam, deze krijgen een mindere druk te verduren tijdens het lopen of het staan op een kurkvloer.

 

Kurk kan tegen een stootje

Kurk is een sterk en rekbaar materiaal. Dit betekent dat wanneer er iets valt op de vloer de kans op beschadigingen kleiner zijn. Door het rekbare vermogen van kurk kan de vloer zich vaak herstellen na bijvoorbeeld een deuk. De vloer neemt na verloop van tijd de oorspronkelijke vorm weer aan.


 

Een kleine greep uit ons assortiment kurkvloeren