Een vloer van leer op een laag kurk

Een geheel nieuw concept: een leren vloer geperst op een laag kurk. Het eco-leer zorgt voor een warme en zachte uitstraling in het huis en is erg makkelijk schoon te houden. Het zachte warme effect van leer wordt hier perfect gecombineerd met het dempende effect van de laag kurk.

 

Maar wat maakt een leren vloer nou zo ideaal?

Eigenlijk zitten er in best veel producten leer. Denk aan bankstellen, auto-interieurs, motorpakken en riemen. Leer wordt hiervoor gebruikt omdat het een luxe uitstraling geeft, maar ook omdat leer een sterk materiaal is. Hierdoor kan het materiaal lang mee en in vele gevallen wordt leer zelfs hergebruikt.

Met een leren vloer verwerk je deze mooie eigenschappen in de vloer. Hierdoor krijg je een sterke vloer die gemakkelijk in onderhoud is. Door het waterdichte leer is het geen probleem om er snel even een doekje overeen te halen en is er minder kans op vlekken in de vloer. Om deze reden wordt onze leren kurk vloer ook vaak gebruikt in badkamer en toilet, goed bestendig tegen vocht en makkelijk te reinigen.

Doordat onze leervloeren een laag kurk aan de onderzijde bevatten, is er geen speciale ondervloer nodig. De lederen vloer kan zo gelegd worden en als er voor de stroken wordt gekozen is dit makkelijk in elkaar te schuiven.

 

leervloer

Ecoleer

Onze leren vloeren bevatten ecoleer, een nog duurzamere variant dan normaal leer. Ecoleer wordt geproduceerd door de resten die over blijven bij het fabriceren van normaal leer te verzamelen en te vermalen tot ‘ecoleer/recycle-leer’. Uiteindelijk komt uit dit proces een materiaal dat voor 70% bestaat uit leer en voor 30% bestaat uit polyester. Dus niet alleen de kurklaag is duurzaam, maar ook de bovenliggende leerlaag!