Isolatie Kurk

Waarom kurk als isolatiemateriaal?

Wanneer je gaat zoeken naar isolatiemateriaal voor een woning of pand, heb je keuze uit ontzettend veel soorten materialen. Graag vertellen wij jouw wat meer over het isolatiemateriaal ‘kurk’, want veel mensen hebben eigenlijk geen flauw idee dat dit een uiterst geschikt product is om als isolatiemiddel te gebruiken.

Kurk is een natuurlijk product, waardoor het verantwoord is om je huis hiermee te isoleren. Dit in tegenstelling tot andere soorten isolatiemateriaal die vaak chemisch zijn. Kurk is ook nog eens een duurzaam product waarbij je er niet alleen voor zorgt dat je minder hoeft te stoken, maar ook nog eens de kurkbomen helpt om meer CO2 uit de lucht te filteren. Een win-win-situatie dus!

Vochtwerend

Kurk is gas- en vochtdicht. Daarom is kurk als isolatie ideaal te gebruiken bij plekken in het dak waar de kans op doordringend vocht groot is. Hierdoor is de kans op rotten van materiaal ook nihil.

Niet interessant voor termieten en muizen

Veel isolatie materiaal wordt beschadigd door insecten of muizen. Bij kurk is dit niet het geval. Door de samenstelling van kurk wordt dit materiaal niet aangevreten door termieten en muizen, en dit zal je in de toekomst veel geld besparen.

Brandwerend

Kurk heeft brandklasse B2. Deze klasse wordt gekenmerkt door de term ‘zeer brandwerend’. En stel de hitte wordt zo hoog dat de kurk toch begint te branden, dan komen er geen chemische stoffen vrij, het product is namelijk natuurlijk.

Zeer goed isolerend

Kurk heeft een hoge isolatiewaarde, namelijk een lambda waarde van 0,038 tot 0,040 W/mK

Geluids-isolerend

Kurk is goed in het tegenhouden van geluidsgolven. Hierdoor merk je echt verschil als je de kurk in plafond, vloer of muur plaatst. Geluidsoverlast buitenshuis wordt hierdoor verleden tijd.