Weet jij wat je allemaal met kurk kan doen?

Oneindig veel toepassingen

Kurk is een materiaal dat voor ontzettend veel doeleinden gebruikt kan worden. Dit komt doordat kurk ontzettend veel eigenschappen heeft die het materiaal erg interessant maken. Op deze pagina kan je wat ideeën op doen voor een nieuw of huidig kurkproject.

unknown

Knutselen met kurk

Doordat kurk erg goed bewerkt kan worden is kurk een geweldig materiaal om mee te knutselen. Kurk kan namelijk in bijna alle vormen gesneden worden en dat maakt de mogelijkheden voor het knutselproject oneindig.

Kurk is een natuurlijk product wat betekent dat er geen chemische stoffen in zijn verwerkt. Dit maakt het veilig voor kinderen om mee te spelen en te knutselen, het materiaal is niet schadelijk voor de gezondheid. En het allermooiste; met kurk verbeter je niet alleen je knutselproject, maar ook een beetje de wereld. Het is namelijk hartstikke duurzaam!

Wij hebben een groot assortiment aan knutselkurk op onze webshop staan. Neem eens een kijkje :).

Een paar mooie eigenschappen van kurk

Kurk is een superlicht materiaal. Het product is wel tot 5x lichter dan water, wat het bijna onzinkbaar maakt.

Kurk bevat de stof suburine, een stof die ervoor zorgt dat kurk vloeistof tegenhoudt, maar ook allerlei soorten gas. Daarom is kurk het ideale materiaal om een fles of pot af te dichten, het sluit af tegen  water en gassen.

Kurk wordt geoogst uit de schors van de kurkeik. Wanneer deze schors verwijdert wordt van de eik, kan de eik tot 5x meer CO2 opnemen. Deze schors groeit meestal 16x terug in het leven van één eik.

Door de kurk te recyclen zorgen we er ook nog eens voor dat dit natuurlijke product lang mee gaat. Het gebruik van kurk kent dus vele voordelen voor het milieu en onze kostbare aarde!

Kurk is een stevig en robuust materiaal. Dit zorgt ervoor dat de kurk zijn interessante eigenschappen behoudt van -80 tot wel 140 graden!

Kurk is uitermate geschikt om te bewerken: het kan gesneden, geknipt, gestanst, genaaid, beschilderd, betekend en geplakt worden.

Kurk is niet schadelijk voor de gezondheid. Het is niet toxisch bij aanraking met de huid of toevallige binnendringen naar het maagdarmkanaal. Het veroorzaakt geen allergieën. Het irriteert het oog bindvlies, nasale slijmvliezen en luchtwegenniet.

Kurk is door al de eigenschappen een geweldig isolatiemiddel. Het is licht, maar ook makkelijk te bewerken wat het weer gemakkelijk maakt om het te bevestigen.

Kurk aan de wand!

Kurk is geweldig toepasbaar aan de wand. In allerlei kleuren en texturen creëert een warm en huiselijk gevoel aan de wand. Kurk is een sterk materiaal wat tegen een stootje kan, wat het uitermate geschikt maakt voor aan de muur. Tevens is kurk heel gemakkelijk aan de wand te monteren en vergt het weinig onderhoud.

Tevens verbeterd de kurk de akoestiek in een ruimte en werkt het ook geluidisolerend! En hoe handig is het om de muur als een groot prikbord te kunnen gebruiken?

Kurk&Co wand
kurkwand 3
Kurkwand
Kurk aan wand 2
kurk vloer

Kurk op de vloer

100% natuur op de vloer, wie wilt dat nou niet? Tevens is een kurkvloer milieuvriendelijker dan een houten vloer of een pvc vloer. Er zitten bijna geen chemische producten in, en het oogsten van de kurk is goed voor de boom.

Tevens maken de eigenschappen van kurk de vloer geluiddempend, veerkrachtig en isolerend. Kurkvloer past zich snel aan de omgevingstemperatuur aan wat ervoor zorgt dat vloerverwarming vaak niet nodig is.