Leuk al dat kurk, maar welke lijm is geschikt voor mijn project?

Je hebt het al helemaal uitgestippeld. Die geweldige kurkwand die je wilt maken in de woonkamer, of die mooie kurkvloer in de hal, je kan niet wachten om aan de slag te gaan! Maar voordat je met al dit moois aan de slag kan gaan, moet je eerst weten welke lijm je nodig hebt. Graag vertellen we je daar op deze pagina meer over!

Wanneer heb ik Thole Dispersie Contactlijm nodig?

Voor wand- en vloerkurktegels. Voor betonnen ondervloeren die mooi egaal zijn, en mooie egale wanden. De wand mag van gips, beton of mdf zijn. Let op: de lijm hecht direct. Dit betekent dat er nauwelijks tijd en ruimte is voor correctie. Heb je nog niet zoveel ervaring met plakken? Kies dan voor de wand voor Bison Waterkit. Bison waterkit is een sterke lijm voor wandkurk. De lijm kan op de wand worden aangebracht met een lijmkam, en dan kan de kurk daar tegen aangeplakt worden. Het voordeel van waterkit t.o.v. contactlijm is dat waterkit niet meteen hecht, en dat eventuele fouten nog te herstellen zijn. Ook is Bison Waterkit beter geschikt voor muren die niet helemaal vlak zijn en niet helemaal zuigend!

Wanneer heb ik Bison Waterkit nodig?

Bison Waterkit heb je nog wanneer de muur niet helemaal egaal is of zuigend. Denk aan bijvoorbeeld een bakstenen muur of een muur met ruw stukwerk. Ook kan Bison Waterkit handig zijn wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met het plakken van kurk. Met waterkit kan je het kurk namelijk nog een beetje verschuiven over de muur, met contactlijm hecht het direct en zit het vast! Wakol contactlijm is contactlijm voor kurk dat net wat sterker is dan onze Thole Contactlijm. Het gebruik van Wakol contactlijm is precies hetzelfde als onze Thole Contactlijm.

Wanneer heb ik Wakol Contactlijm nodig?

Wakol Contactlijm heb je nodig wanneer je wel contactlijm wilt gebruiken, maar eentje wilt gebruiken die super sterk is. Hij is namelijk sterker dan onze normale Thole contactlijm, die voor de meeste toepassingen sterk genoeg is.